preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

ŠKOLSKI MEDNI DAN - 9. prosinca 2019.

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2019. godinu, proveden je u prvim razredima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, na dan 9. prosinca 2019. godine, povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.


 

Svrha provedbe Programa je podizanje svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebice zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti, budući da 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele.

 

Ovim Programom predviđena je i promocija hrvatskog pčelarstva. Med koji su dobili učenici prvih razreda zapakiran je u Nacionalnu staklenku za med. Uporaba Nacionalne staklenke dovodi do prepoznatljivosti proizvoda i različitosti takvih proizvoda na zajedničkom tržištu. Cilj provedbe ovog Programa je:

  • promocija meda lokalnih proizvođača koji se pakira u Nacionalnu staklenku,
  • povećanje unosa meda u prehrani djece,
  • podizanje razine znanja o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljnije prehrane,
  • educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

U našoj školi 31 učenik prvog razreda bio je obuhvaćen edukacijom Školskog mednog dana. Đaci prvaci s veseljem su sudjelovali u predviđenoj edukaciji i kušanju meda u Matičnoj školi i PŠ Donja Motičina i Seona .

 

Programom školskog mednog dana provedena je  edukacija djece i njihovih roditelja o važnosti konzumiranja meda i njegovog uključivanja u prehranu te će se osigurati pomoć stvaranju boljih uvjeta za pozicioniranje meda hrvatskih pčelinjaka na tržištu.

Pedagoginja škole: Mirjana Bilić

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Bilić   datum: 11. 12. 2019.
preskoči na navigaciju