preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

NASTAVA U VIRTUALNOM OKRUŽENJU

Poštovani roditelji, dragi naši učenici!


PREDMETNA NASTAVA

U trećem smo nastavnom tjednu nastave na daljinu. Nadamo se da ste svi dobro i da ste zdravi što je sada najvažnije.

Nastava na daljinu odvija se u našoj školi od ponedjeljka 16.3.2020.

Online nastava  se održava za učenike predmetne nastave u Aplikaciji u kojoj je Microsoft Teams u sustavu Office 365 paketa za škole. Svi učitelji su stupili u kontakt sa svojim učenicima i roditeljima te rade u razrednim virtualnim učionica. Predmetni učitelji i učitelji razredne nastave, ravnatelj, pedagoginja i knjižničarka uključeni su u  Virtualnu zbornicu u kojoj svakodnevno komuniciraju, prate novine i dogovaraju se o radu. Unutar razrednih virtualnih učionica ustrojeni su virtualni kanali pojedinih nastavnih predmeta u koje su učenici uključeni. Bitno je pratiti upute svakog predmetnog učitelja.

Učitelji predmetne  nastave  pripremaju za učenike  vlastite materijale i zadaće za vaš rad prema redovitom rasporedu rada naše škole (rasporedu koji ste imali i za vrijeme nastave u školi). Učitelji predmetne nastave će prema rasporedu sati biti dostupni za aktivnosti s učenicima u virtualnim učionicama. Nastava na daljinu nije isto što i nastava u učionici. Sada stječete znanja na jedan drugačiji način. U ovoj izvanrednoj situaciji  neophodna nam je  i podrška vaših roditelja. Vaša je obveza i odgovornost pratiti djetetovu uključenost u nastavu u virtualnom okruženju i obvezu djetetove redovite komunikacije s njihovim učiteljima. Važno je da dijete redovito pratiti nastavu po rasporedu, sluša upute učitelja i rješava zadaće. Jako je bitna komunikacija s razrednikom i predmetnim učiteljem. Učitelji vode opisna praćenja uključenosti učenika u rad i rješavanje zadataka te izvršavanje obveza.

U slučaju eventualnih poteškoća u praćenju nastave slobodno kontaktirajte razrednike i stručnu službu škole. Uz međusobno uvažavanje svaki problem je moguće riješiti na dobrobit učenika. Ako iz nekog razloga niste u komunikaciji sa svojim razrednim ili predmetnim učiteljem možete pratiti nastavu na daljinu i na Sportskoj TV (SPTV) prema rasporedu koji se donosi svakodnevno a možete ga provjeriti na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sadržaje možete pratiti i na Youtube kanalu Sportske TV.                

Mole se svi učenici i roditelji da redovito, svakodnevno, prate upute svojih učitelja u virtualnim učionicama te se aktivno uključe u rad. U slučaju nesudjelovanja u nastavi roditelji moraju opravdati svaki izostanak. Svjesni smo da ima i određenih poteškoća u radu, ali uz međusobno povjerenje, stručnost učitelja, odgovornost i samostalnost učenika te podršku roditelja sve se može. Prema obavijesti  Ministarstva odgoja i obrazovanja  (MZO), nakon Uskrsa počet će se primjenjivati Upute za vrednovanje i ocjenjivanje u virtualnom okruženju.         

RAZREDNA NASTAVA

U trećem smo nastavnom tjednu nastave na daljinu. Nadamo se da ste svi dobro i da ste zdravi što je sada najvažnije.

Svi učitelji razredne nastave  su stupili u kontakt sa svojim učenicima i roditeljima te rade preko virtualnih grupa (e-mail, Viber, i sl.). Učitelji pripremaju za učenike  vlastite materijale i zadaće za rad prema redovitom rasporedu rada naše škole (rasporedu koji ste imali i za vrijeme nastave u školi). Učitelji razredne  nastave će prema rasporedu sati biti dostupni za aktivnosti s učenicima u virtualnim grupama te davati dodatne upute za rad učenika. Primjerice, što trebaju pročitati, koje zadatke napraviti iz udžbenika, trebaju li nešto izraditi, nacrtati, izračunati ili razgovarati s roditeljima o nekoj temi. Roditelji ili staratelji dužni su prenijeti upute učitelja djeci i u mjeri u kojoj je to moguće nadzirati njihov rad, a za dodatne upute ili savjete obratiti se učitelju, odnosno stručnom suradniku škole. Vaša je obveza i odgovornost pratiti djetetovu uključenost u nastavni proces i obvezu djetetove redovite komunikacije s njihovim učiteljima. Roditelji uratke učenika šalju u viber grupu ili na e-mail učiteljicama prema dogovoru. Pri tome se učitelji pozivaju da realno procjene mogućnosti učenika u nastavi na daljinu te da ne precjenjuju ulogu roditelja koji trebaju poticati učenike na učenje.

Za učenike razredne nastave svakodnevno se održava i nastava na HRT3 "Škola na trećem".     

Raspored emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskog programa  HRT3 - Škola na Trećem:

Svi materijali mogu se pogledati i kasnije na Youtube kanalu Škola na trećem a radne materijale možete pogledati i na stranici Škole za život . Učenici razredne nastave dobiti će od učiteljica radne materijale i upute za samostalan rad te će u svojem domu  izvršavati svoje obveze koje su zadane od strane učiteljice. Zadaci učenika mogu biti povezani s programom koji se prati na Školi na Trećem, ali i ne moraju biti u izravnoj vezi.  Učitelji će vas o tome pravovremeno informirati i uputiti. Obzirom na novonastalu situaciju u kojoj se očekuje da smo kod kuće u krugu obitelji, neminovno smo svi orijentirani jedni na druge.

Neki od vas također rade od kuće, djeca uče od kuće i u svemu tome je važna dobra organizacija i struktura dana. Nije jednostavno uskladiti sve obveze. Voljela bih naglasiti da kako bismo mogli dobro brinuti za svoju djecu, važno je da smo i sami dobro.

Djeci je važna rutina, poznati redoslijed aktivnosti u danu kako bi osjećala sigurnost. Važno je da nakon izvršavanja školskih obaveza djeca imaju vremena za igru i zabavu.

Za sve nas i vas  je ovo izazov u kojem zajedno učimo i stvaramo. Zahvaljujemo se svim roditeljima/ starateljima na razumijevanju, strpljenju, suradnji i podršci. Vjerujemo da ćemo svi zajedno svladati sve izazove nastave u virtualnom okruženju do povratka u naše učionice u školama.

Pedagoginja škole: Mirjana Bilić

Ravnatelj škole : Marko Knežević 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Bilić   datum: 3. 4. 2020.
preskoči na navigaciju