preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

POČETAK PRIJAVA ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU


Dragi osmaši i roditelji učenika  8. razreda,

u Narodnim novinama, broj 62/2020, objavljena je Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., čiji je sastavni dio i struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda.

Odluka je dostupna na sljedećoj poveznici:  

https://narodnenovine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

Od ponedjeljka 1.6.2020. započinju prijave u sustav NISPUŠ ( Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole). Sustav je to preko kojega se upisuje u srednje škole. 

Prijave treba napraviti na stranici Upisi.rh  https://www.upisi.hr/upisi/

Prijava znači da će učenici pomoću svojeg AAI@Edu.hr indentiteta (HUSO, korisničko ime i lozinka koje koristite za e-Dnevnik) se prijaviti na toj stranici.

Osim korisničkog imena i lozinke treba za prvu prijavu unijeti i broj mobitela. Na broj mobitela učenici će dobiti u poruci pin (četveroznamenkasti broj). Nakon toga svaki učenik će imati korisničko ime, lozinku i pin. Pomoću ta tri podatka će se i ubuduće prijavljivati u sustav tijekom cijelog procesa upisa. Korisničku lozinku, zaporku i pin treba negdje zapisati da se ne zaboravi. To su osobni i vrlo osjetljivi podaci i ne daju se nikome.

Za sada je bitno da se učenici prijave u sustav. Nakon prijave treba provjeriti svoje osobne podatke (ime, prezime, datum rođenja, ocjene ...). Ako ima nekih pogrešaka treba se javiti profesorici Višnji Leko  da to ispravi u sustavu.

Učenici će se prijavljivati za upis i upisivati u prvi razred srednjih škola u ljetnome i jesenskome upisnom roku.

Prijava i odabir programa započet će tek 8.7.2020.  Odabir programa zatvara se 22.7.2020., a konačne ljestvice poretka biti će 25.7.2020.

Za sva pitanja i nedoumice, Upisno povjerenstvo škole (prof. Višnja Leko, razrednice: Marina Čerepinko i Karmela Smiljanić, Katarina Kolar, ravnatelj i pedagoginja škole) stoji na raspolaganju učenicima i roditeljima putem virtualnih učionica i putem službenih mobitela.

Mirjana Bilić, pedagoginja školePošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Bilić   datum: 11. 6. 2020.
preskoči na navigaciju