preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

ORGANIZACIJA RADA ŠKOLE U ŠK. GOD. 2020./2021.

U UVJETIMA PANDEMIJE COVID-19 VIRUSA


Dragi učenici, poštovani roditelji,

pred nama je nova školska godina. Za sve učenike naše škole nastava će biti organizirana u školi u skladu s Uputama HZJZ - Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. i  Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja u uvjetima povezanima s COVID- 19. - Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u cjelini.

„Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.“

Prvi dan nastave za sve učenike je u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine.

Prijepodne nastavu pohađaju učenici V-VIII razreda u Feričancima, učenici 1. i 4. razreda u PŠ Donja Motičina i svi učenici u PŠ Seona. Smjene se tjedno izmjenjuju.

Prvi dan nastave bit će sat razrednika od 8:00 do 10:30 za sve učenike kada će učenici od svojih razrednika dobiti detaljne informacije o organizaciji nastave, protokolu dolazaka i izlazaka učenika, obveznoj higijeni i propisanoj dezinfekciji, rasporedu korištenja sanitarnih čvorova, rasporedu organiziranog prijevoza i sjedenja uvijek na istom mjestu, boravku u svojim razrednim učionicama….

Poslijepodne nastavu pohađaju učenici I-IV razreda u Feričancima i učenici 2. i 3. razreda u PŠ Donja Motičina.

Prvi dan nastave bit će sat razrednika od 13,30 do 15,50  za sve učenike kada će učenici od svojih razrednika dobiti detaljne informacije o organizaciji nastave.

Svi učenici preuzeti će udžbenike u svojim učionicama gdje su raspoređeni i složeni po stolovima. Učenici trebaju ponijeti školske torbe kako bi preuzeli udžbenike.

Izdvajamo neke najbitnije odrednice osnovnih epidemioloških mjera prema kojima će se organizirati rad u školi:

• provođenje higijene/dezinfekcije prostora, ruku, obuće

• smanjivanje fizičkog kontakta (bliskog kontakta) djece/učenika i učitelja iz jedne odgojno-obrazovne skupine (razrednog odjela) s drugim učenicima i nastavnicima

Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature (isto tako u slučaju kašalja, poteškoća u disanju, poremećaja osjeta njuha i okusa, proljeva, povraćanja) ne smiju dovoditi/slati dijete u školu, već se javljaju telefonom/porukom učiteljici/razrednici i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u školu.

Ulazna vrata škole će biti zatvorena/zaključana i otvarat će se na poziv telefonom. Roditelji/skrbnici ulaze u prostor škole samo u izuzetnim situacijama. Prilikom ulaska u zgradu obavezno je mjerenje tjelesne temperature, dezinfekcija ruku i potplata te nošenje maski. Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu. Roditeljskih sastanaka u školi neće biti niti informativnih razgovora. Sva komunikacija s roditeljima bit će putem grupa društvenih mreža, mailom ili telefonom. O detaljima će se razrednici dogovoriti s roditeljima. Stručna služba i ravnatelj škole su i dalje na raspolaganju roditeljima i možete ih kontaktirati putem mobilnih telefona čiji su brojevi na ovoj stranici.

Za sve djelatnike škole prilikom dolaska u školu i odlaska iz škole obavezno je mjerenje tjelesne temperature te se vodi propisana evidencija o tome.

Učitelji će svaki dan dočekati učenike na ulazu u zgradu i napraviti s njima neophodne mjere dezinfekcije, smještaja u učionice i drugo. Na svim ulazima u školu postavljeni su bazeni za dezinfekciju. Učiteljice/učitelji će tijekom boravka učenika u školi poticati na redovito održavanju higijene ruku učenika i držanju fizičke udaljenosti. Isto tako će učenici na kraju nastavnog dana u pratnji učitelja izaći iz zgrade.

Tijekom nastave svaki razredni odjel će boraviti u jednoj učionici (učenici ne mijenjaju učionicu - izuzetno za nastavu informatike). Raspored sati je organiziran kroz dvosate (koliko je to bilo moguće) kako bi se smanjio broj učitelja koji svakodnevno kontaktiraju s pojedinom skupinom učenika.

Svaki učenik sjedi sam u klupi. Razmak među učenicima je najveći moguć s obzirom na veličinu učionica i broj učenika. Učenici se neće preobuvati na ulasku u školu (tijekom rujna), samo će dezinficirati potplate.

Vezano za zajedničke prostorije (hodnici, toaleti, hol i dr.) preporučuje se:

• da u vremenu prolaska učenika i učitelja iz jednog razrednoga odjela tim prostorijama, drugi odjeli ne prolaze,

• da učenici prilikom prolaska nepotrebno ne dodiruju površine ili predmete

• da učenici prolaze po najkraćoj mogućoj unaprijed utvrđenoj ruti kretanja (to će im učitelji pokazati)

Nastava TZK će se što je više moguće organizirati u vanjskom prostoru. Učenici dolaze u sportskoj opremi (trenirka) u školu kada imaju nastavu TZK-e. Učenici su kod ulaska u autobus, tijekom vožnje i kod izlaska iz autobusa dužni održavati fizičku distancu i nositi masku. Učenici se tijekom vožnje organiziranim prijevozom grupiraju prema razredima.

U učionicama učenici ne nose maske ali održavaju propisanu distancu.  Molimo učenike da drže fizički razmak kad god je to moguće.

Raspored učionica, ulaza, korištenja toaleta i stepeništa za pojedine odjele i raspored prijevoza bit će objavljen u petak. Molimo roditelje da i dalje redovito prate internetsku stranicu škole.

RADUJEMO SE ZAJEDNIČKOM POVRATKU U ŠKOLU!

Pedagoginja škole: Mirjana Bilić 

Ravnatelj škole: Marko KneževićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Bilić   datum: 3. 9. 2020.
preskoči na navigaciju