preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 11. 2009.

Ukupno: 125785
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vijesti

Ekološki projekt:

SKUPLJAJMO ZAJEDNO STARE BATERIJE


Friš d.o.o. kao ovlašteni skupljač i oporabitelj baterija i akumulatora pokrenuo je projekt FRIŠKO - Skupljajmo zajedno stare baterije u koje se svake godine uključuje sve više osnovnih i srednjih škola.  Ove godine uključila se je i naša škola. Skupina Mladi poduzetnici su nositelji aktivnosti u suradnji sa svim učiteljima i razrednim odjelima.

Sukladno propisima iz zaštite okoliša i gospodarenja otpadom, stare baterije moraju se odvojeno skupljati od komunalnog otpada kako bi se sve vrijedne sirovine iz njih mogle ponovno recikliranjem iskoristiti. Mnoge stare baterije i akumulatori u sebi sadrže teške metale kao što su olovo, kadmij ili živa koji, koliko su korisni, toliko su i štetni. Iz oštećenih kućišta starih baterija može doći do istjecanja opasnih tvari i teških metala u vodu i okoliš, čime se ozbiljno ugrožava priroda te zdravlje ljudi i životinja.

Ciljevi projekta:

  • Poticati svijest učenika o potrebi pravilnog zbrinjavanja starih baterija
  • Skrenuti pozornost učenika na važnost odvajanja opasnog otpada od ostalog otpada iz kućanstva
  • Uočiti direktnu povezanost čovjeka i prirode te razumjeti uzročno-posljedične veze ljudskog nemara prema prirodi, te mogućim posljedicama zagađenja površinskih i podzemnih zaliha vode
  • Poticati razvoj svijesti o potrebi očuvanja kvalitete prirodnog okoliša
  • Potaknuti ekološku osviještenost učenika, roditelja te mještana
  • Poticati na ekološko djelovanje u domu i školi te razvijati poduzetnički duh

Spremnik za skupljanje otpadnih baterija nalazi se u školi – ured pedagoginje škole. Skupljanje baterija odvija se po razredima unutar škole, kao svojevrsno natjecanje s ekološko- edukativnim ciljevima. FRIŠ d.o.o. će na kraju školske godine nagraditi školu za skupljene količine baterija iznosom od 4 kn/kg. Pozivamo sve razredne odjele da se uključe u skupljanje starih baterija te na taj način zajednički djelujemo na zaštitu okoliša u našem užem okruženju, razvijamo ekološku osviještenost učenika, roditelja i mještana.

Mladi poduzetnici

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Mirjana Bilić   datum: 5. 11. 2020.
preskoči na navigaciju